Ferniserede gulve var utroligt populære i de gode gamle dage. Men i takt med at vi er faldet for lækre, lyse gulve er de karakteristiske, mørke gulve blevet mindre populære. Står du og overvejer om at forny dine ferniserede gulve så læs med her.

Hvad er fernis?

Fernis er en type lak som var hyppigt anvendt på træoverflader og fortsat bliver anvendt på bøger, malerier og andre materialer med det formål at danne et hårdt beskyttende lag, som er slidtstærk og holder vand, luft og luftfugtighed ude. Finishen kan se forskellig ud, men som oftest er det en gennemsigtigt overflade som er blank eller skinnende, men kan også forkomme som en mat overflade efter indtørkning.

Hvordan fjerner man det?

Ferniserede gulve er idag ikke længere så populære som de har været og mange vælger derfor at få det fjernet. Men det er ikke helt så simpelt, man kan nemlig ikke slibe det væk idet at varmen fra slibning får belægningen til at klistre slibepapiret til. Netop på grund af dette, skal der en afhøvling af ferniserede gulve til for at fjerne belægningen.

Professionel hjælp giver det bedste resultat

Der er andre måder at fjerne fernisen på, men vi anbefaler at du holder dig til en professionel gulvafhøvling. Hos Jeres Gulvsliber har vi ekspertisen til at hjælpe dig i mål med alle dine gulvdrømme. Kontakt os idag for et uforpligtende tilbud!