Kært barn har mange navne og dette har en gulvsliber også. Begrebet “gulvsliber” dækker over to forskellige betydninger, men er dog i samme genre, nemlig gulvbranchen.

1. Fagmand: Gulvsliber der udfører gulvarbejde- og service

Den første betydning og den som nok oftest omtales er en fagmand der arbejder med gulvfornyelse, eksempelvis gulvafslibning eller gulvafhøvling.

Indenfor gulvsliber-verdenen er der ikke nogen uddannelse for at kunne kalde sig dette, men er baseret på erfaring og arbejdsområder. Mange tømrer og andre håndværkere tilbyder også gulvservices som et gulvfirma gør, men det kan være farligt at vælge en gulvmand uden den ekspertise og daglige arbejdsrutine som en gulvmand har.

Ønsker du et tilbud på gulvafslibning af en professionel gulvsliber, kan du kontakte os og få et gratis tilbud på din gulvopgave.

2. Værktøj: En gulvslibemaskine eller båndslibemaskine

Den anden betydning ordet gulvsliber kan dække over, er selve maskinen eller værktøjet som en gulvmand bruger når han sliber gulvet. Denne maskine går dog under to forskellige navne

  • Gulvslibemaskine
  • Båndslibemaskine

To navne, samme maskine. Maskinen bruges af professionelle gulvfolk til gulvafslibning, hvadend det er en let- eller fuldslibning af gulvet har ingen betydning, den kan dog ikke bruges til at afhøvle gulv med.

En gulvslibemaskine er et dyrt og professionelt værktøj der benyttes til gulvafslibning og bør ikke anvendes af ikke sagkyndige, da man kan risikere at ødelægge gulvet ved fejl brug.

Indenfor gulvslibemaskiner.