Hvad er gulvafhøvling?

Gulvafhøvling er et håndværkerisk indgreb der oftes udføres af en gulvsliber

Kan mit gamle slidte trægulv reddes?

Et spørgsmål vi ofte får af vores kunder og svaret er som udgangspunkt ja – De fleste trægulve, uanset stand kan faktisk reddes, dog ikke med en gulvafslibning bare men med en gulvafhøvling som er et lidt større indgreb end en gulvafslibning. En gulvafhøvling kan også være nødvendig for at udjævne et skævt trægulv og dermed få en tilpasset jævn overflade overalt på gulvet.

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling som ordet forlyder “afhøvling” går ud på at afhøvle det øverst lag af trægulvets overflade og hermed nivellere gulvet ud

Gulvafhøvling – Afhøvling af trægulv

Gulvafhøvling kan være nødvendigt såfremt du har et skadet eller ubalanceret gulv og i tilfælde af at en gulvafslibning ikke er  tilstrækkelig.

At afhøvle et gulv kræver erfaring og ekspertise indenfor trægulve – Derfor anbefaler vi ikke at dette er noget man gør selv, men istedet kontakter en professionel gulvsliber. Vi har oplevet at komme ud til trægulve der er blevet afhøvlet forkert og endt ud med at være så tynde at træbrædderne knækkede – Så den kan blive en dyr affære ikke at konsultere med en professionel gulvsliber forinden man påbegyner en gulvafhøvling.

I de fleste tilfælde vil det være muligt at få det naturlige og flotte look tilbage i trægulvet, uanset hvor medtaget det måtte være, vi har dog set tilfælde hvor at gulvet har haft så massive og omfattende skader, at en udskiftning af dette var mere fordelagtigt og lønsomt – end at påbegynde gulvafhøvling eller gulvafslibning.
Vi føler det er vores pligt som professionelle håndværkere at rådgive vores kunder bedst muligt – Også i situationer hvor det ikke ville være lønsomt for os.

Efter en gulvafhøvling kommer gulvafslibning

Når gulvet er blevet Afhøvlet – bliver dette samtidigt også afslebet. Da en gulvafslibning giver det flotteste slutresultat,

Man foretager også en Gulvafslibning efter Gulvafhøvling for at forberede gulvet til en efterbehandling, som giver det sidste finish og et fantastisk look
En efterbehandling er typisk en lak, lud eller oliebehandling.

Efter gulvafslibning  kommer gulvbehandling

Et trægulv, der er lakeret med lak, vil stå smukt i mange år, hvis man behandler og vedligeholder det på den rigtige måde. Det er utroligt nemt at vedligeholde og kræver bare, at man støvsuger og vasker (med en grundig opvredet klud) engang imellem. Som udgangspunkt bør du ikke bruge rengøringsmidler til at vaske gulvet, men hvis det bliver nødvendigt, bør du bruge sæbe.

Husk at vedligehold dit trægulv

Når du har haft besøg af en professionel gulvsliber og fået afhøvlet, afslebet og behandlet dit trægulv er det vigtigt at du som bruger eller ejer vedligeholder trægulvet med de rette vedligeholdelsesprodukter