Ludbehandling

Hjem » Efterbehandling » Ludbehandling
Ludbehandling2020-03-17T08:17:49+01:00

Ludbehandling af trægulve

Drømmer du om lyse, slidstærke gulve? Så kan en ludbehandling være en god løsning. Lud gør dit trægulv lysere, forhindrer det i at blive gulligt og beskytter det mod hverdagens slid.

Hos Jeres Gulvsliber har vi mange års erfaring med lud, og vi står klar til at hjælpe dig. Læs med her, hvis du vil vide mere om ludbehandling af gulve.

Hvad er lud, og hvordan anvendes det?

Lud består af en blanding af kalk og vand, og det bruges til at lysne trægulve. Lud er meget basisk (det har altså en høj PH-værdi), og det kan ætse huden. Derfor skal man være forsigtig, når man arbejdet med det, og man kan med fordel overlade det til en professionel gulvmand.

Ved en ludbehandling påfører man luden på et nyslebet trægulv. Luden trænger dybt ned i træet, og i takt med at den tørrer, hærder den op og gør gulvet lyst og slidstærkt. På denne måde bevares træets naturlige udseende. Ludbehandlingen skal ses som en grundbehandling, og den kræver, at gulvet efterfølgende bliver behandlet med olie eller sæbe.

Som professionelle gulvmænd har vi særligt høje krav til vores plejeprodukter. Derfor har vi udviklet vores eget produkt, som garanterer, at dit gulv ser godt ud år efter år.

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Trænger dine trægulve også til en opfriskning?

Hos Jeres Gulvsliber behandler vi alle typer trægulve – enten i form af gulvslibning eller gulvafhøvling. Vi sørger selvfølgelig også for at give den helt rette efterbehandling, så dine gulve får den længst mulige levetid. Vi tilbyder også flere typer gulvbelægning som klikgulve, laminatgulve og tæppefliser.

Interreseret? Kontakt os i dag på telefon, e-mail eller gennem vores kontaktformular – og få et uforpligtende tilbud

Hvilke træsorter egner sig til behandling med lud?

Lud er optimalt til behandling af nåletræ, og det kan også anvendes på forskellige typer løvtræ. Til gengæld kan det absolut ikke bruges til behandling af egetræ. Egetræ er nemlig meget syreholdigt, og hvis man behandler det med lud, får det en mørkegrøn farve, der ikke kan fjernes igen.

Hvordan vedligeholder man et ludbehandlet gulv?

Man bør kun behandle sit gulv med lud én gang. Herefter skal det behandles med olie eller sæbe. Den efterfølgende vedligeholdelse kræver, at du ved, hvilken type plejeprodukter du skal bruge, og disse afhænger af efterbehandlingen.

Når du får behandlet dit trægulv med lud af hos, ønsker vi selvfølgelig, at du vedligeholder dit nyslebne og behandlede gulv rigtigt. Derfor får vores kunder altid en gratis hvid sæbe til vedligeholdelse af ludbehandlede gulve.

Fordele og ulemper ved et ludbehandlet gulv

Der er både fordele og ulemper ved at have et ludbehandlet gulv. Det kræver som nævnt lidt vedligeholdelse, da det er mere modtageligt over for snavs end et lakeret gulv.

Efterbehandler man med olie, skal man give gulvet en oliebehandling to gange om året. Et sæbebehandlet gulv kræver lidt mere vedligeholdelse, og pletter skal fjernes øjeblikkeligt. Til gengæld får gulvet en mere afvisende og slidstærk overflade, hver gang det bliver vasket.

Hvis der opstår ridser, er de mindre tydelige end på et lakeret gulv, da ludbehandlet træ kan rejse sig, når det bliver vasket. Hvis der kommer ridser og pletter på et lakeret trægulv, skal hele gulvet afhøvles og behandles igen. Det undgår man med lud- og sæbebehandlede gulve.

Et ludbehandlet køkkengulv bør dog ikke efterbehandles med sæbe, da fedtpletter i så fald er svære (og i nogle tilfælde umulige) at fjerne. Hvis man derimod giver det en lakbehandling, får man stadig et lyst gulv, men lakken gør det mere modstandsdygtigt.

Billeder fra vores arbejde med lud

Vi havde æren af at efterbehandle et gulv med lud hos en af vores privatkunder. Opgaven lød på en fuldslibning af gulvet efterfulgt af en gang ludbehandling og en hvid sæbebehandling af deres 40 kvadratmeter store lokale. Du kan se billeder fra opgaven herunder. 

Ofte stillede spørgsmål om lud

❔ Kan man lakere et ludbehandlet gulv?2020-06-04T09:11:55+02:00

Ja. Et ludbehandlet gulv kan godt lakeres.

Man lakerer oftest et køkkengulv og andre gulvarealer hvor fedtpletter vil være svære at undgå. På den måde får man stadig et lyst gulv samtidig med at lakeringen af det ludbehandlede gulv gør det mere modstandsdygtigt.

❔ Hvad er lud og ludbehandling?2020-06-04T09:06:36+02:00

Lud består af en blanding af kalk og vand, og det bruges til at lysne trægulve. Lud er meget basisk (det har altså en høj PH-værdi), og det kan ætse huden. Derfor skal man være forsigtig, når man arbejder med det, og man kan med fordel overlade det til en professionel gulvmand.

Ved en ludbehandling påfører man luden på et nyslebet trægulv. Luden trænger dybt ned i træet, og i takt med at den tørrer, hærder den op og gør gulvet lyst og slidstærkt. På denne måde bevares træets naturlige udseende. Ludbehandlingen skal ses som en grundbehandling, og den kræver, at gulvet efterfølgende bliver behandlet med olie eller sæbe.

Som professionelle gulvmænd har vi særligt høje krav til vores plejeprodukter. Derfor har vi udviklet vores eget produkt, som garanterer, at dit gulv ser godt ud år efter år.

❔ Hvilke træsorter egner sig til ludbehandling?2020-06-04T09:17:59+02:00

Lud er optimalt til behandling af nåletræ, og det kan også anvendes på forskellige typer løvtræ. Til gengæld kan det absolut ikke bruges til behandling af egetræ. Egetræ er nemlig meget syreholdigt, og hvis man behandler det med lud, får det en mørkegrøn farve, der ikke kan fjernes igen.

❔ Vedligeholdelse af ludbehandlede gulve?2020-06-04T09:24:43+02:00

Man bør kun behandle sit gulv med lud én gang. Herefter skal det behandles med olie eller sæbe. Den efterfølgende vedligeholdelse kræver, at du ved, hvilken type plejeprodukter du skal bruge, og disse afhænger af overflade- og efter-behandlingen.

Når du får behandlet dit trægulv med lud af hos, ønsker vi selvfølgelig, at du vedligeholder dit nyslebne og behandlede gulv rigtigt. Derfor får vores kunder altid en gratis hvid sæbe til vedligeholdelse af ludbehandlede gulve.

KONTAKT JERES GULVSLIBER

GARANTI FOR GODT HÅNDVÆRK

DANSK BYGGERI:

dansk byggeri jeres gulvsliber

Dansk Byggeri er en erhvervsorganisation som består af jurister, advoktaker, økonomer og byggeteknikere som har dybdegående kendskab til bygge- og anlægsbranchen og dermed også gulvbranchen. Som et seriøst gulvfirma vi er, er Jeres Gulvsliber selvfølgelig en del af Dansk Byggeri, hvor vi får hjælp til kompetenceudvikling til vores ledelse og gulvslibere.

BYG GARANTI:

byg garanti jeres gulvsliber

Som medlem af Dansk Byggeri er det muligt at være med i deres garantiordning: Byggaranti. Byggaranti dækker op til dækker op til 150.000,- kr. inkl. moms* pr. byggesag. Som kunde hos Jeres Gulvsliber er du dækket af dansk byggeris byggaranti. Dette er din garanti for godt håndværk og flotte gulve.

DET SIGER VORES KUNDER

FACEBOOK ANMELDELSER
se alle vores facebook anmeldelser (65)

GRATIS RÅD & VEJLEDNING

HOS JERES GULVSLIBER TILBYDER VI ALTID GRATIS RÅDGIVNING TIL DINE GULVE OG HVILKEN TYPE GULVAFSLIBNING OG BEHANDLING DU SKAL HAVE UDFØRT. KONTAKT OS FOR GRATIS RÅD OG VEJLEDNING.
KONTAKT OS
ring til jeres gulvsliber