Gulvafslibning er ikke bare til for at gøre dine gulve flotte, det er en pengebesparende og giver det flotte “nye” trægulve til billige penge. Det er også vigtigt at slibe sine gulve, gør du ikke dette kan det blive en dyr affære.

Først og fremmest, så lad os fastslå hvad er gulvafslibning? 

Gulvafslibning er processen hvor man sliber det øverst lag af et trægulv med en gulvslibermaskine. Afhængig af hvor dybt man sliber som vurderes udfra trægulvets stand, kalder man det en letslibning eller en fuldslibning. Forskellen mellem en letslibning og fuldslibning er hvor dybt man sliber. Ved nogle trægulve er det ikke engang nødvendigt at slibe i selve trægulvet, men blot slibe den gamle overfladebehandling af og derefter lægge en ny gulvbehandling. På gulve med dybere ridser og skader vil man lave udføre en fuldslibning, hvor man sliber et meget tyndt lag af trægulvets overflade af og derefter lægger en ny gulvbehandling.

En gulvafslibning kan udføres både rigtig og forkert, den kan også udføres godt og dårligt. En god gulvafslibning resulterer i:

  • Forlænger trægulvets levetid
  • Får et flot og jævnt trægulv
  • Spare penge på udskiftning ved at trægulvets levetid forlænges
  • Et flot trægulv

Hvis en gulvafslibning udføres forkert eller dårligt kan dette have seriøse konsekvenser for dit trægulv og din bankkonto. Det er derfor også vigtigt at bruge et professionelt gulvfirma med gode anmeldelser som ved hvad de arbejder med. En dårlig eller forkert udført afslibning af gulvet kan resulterer i:

  • Et ødelagt trægulv der skal udskiftes hvis der slibes for dybt
  • Et ujævnt trægulv med en dårlig balance
  • Ødelagte/skadet fodlister og dørkarme
  • Et dårligt slutresultat

Det er af ovenstående årsager at vi som tommelfingerregel ikke anbefaler man selv afsliber sit trægulv, men benytter sig af en professionel gulvsliber.

Det kan blive dyrt ikke at slibe sine trægulve

Det kan høres mærkeligt ud, men det er faktisk sandt. Det kan blive dyrt ikke at slibe sine trægulve. Det kan ikke betale sig ikke at få slebet sine trægulve, faktisk det modsatte. Et trægulv holder væsentligt længere hvis det vedligeholdes rigtigt og gulvafslibning er faktisk en del af vedligeholdelsen når man har et trægulv.

Det kan blive dyrt ikke at slibe sine trægulve

Det kan blive dyrt ikke at slibe sine trægulve. Slibes gulvet ikke som kan resulterer i at trægulvet tager skade, kan det være nødvendigt at udskifte dette og hvem har pengene og lysten til at skifte sit ellers flotte trægulv?

Vi kan lave et simpelt og pointfremhævende regnestykke, det kan sprede lys på vores

****Regnestykke på vej***

Ingen gulvbehandling, ingen point

Hvis du blot sliber dine trægulve uden at give dem den rette eller nogen form for efterbehandling, så er det nyttesløst at starte med at slibe dem i det hele taget. En efterbehandling eller gulvbehandling har til formål at danne et beskyttende lag på trægulvets overflade og dermed beskytte selve træet. Du kan sammenligne en gulvbehandling som et cover til din smartphone, hvis du har haft et cover på din smartphone alt den tid du har haft den, vil du også kunne se at selv efter lang tids brug så er denne i næsten perfekt stand. Det samme gælder trægulve som er overfladebehandlet.

Spar penge på penge gulvafslibningen: gør det selv

Gulvafslibning er noget man selv kan gøre, det anbefales dog ikke at man bare kaster sig ud i det da det kan skade trægulvet hvis dette gøres forkert. Vi anbefaler at du finder en god guide til gulvafslibning gør-det-selv og at du kontakter en professionel gulvsliber inden du begynder at slibe gulvet selv.

Sidst opdateret 23-05-2019 kl. 13:12